Boccadilupo

Route

Routebeschrijving met de auto of het vliegtuig

Loretello, provincie Ancona, streek Le Marche
Loretello, provincie Ancona, streek Le Marche

Op Google Maps tikt u in 'boccadilupo loretello' en u vindt altijd de juiste route. 
Bij boeking sturen wij u een heldere en gedetailleerde routebeschrijving via e-mail.

Met uw eigen auto:

Midden-Nederland/Loretello-Italië (ca. 1500 km).
 - door Duitsland, over Oostenrijk of Zwitserland
- via Bologna, richting Rimini en Ancona
- Snelweg A14 af bij Marotta
 (etc.)

Met het vliegtuig:

Ryanair vliegt tussen Weeze (net over de Duitse grens bij Nijmegen) en Ancona, nog geen uur rijden van ons huis. Via Transavia zijn er soms aanbiedingen van vluchten vanaf Schiphol op Venetië (Treviso) of Verona. En vanaf zomer 2020 zijn er vluchten tussen Rotterdam en Perugia (dat ligt slechts 100 km van ons huis). De KLM vliegt ook op Bologna (indien tijdig geboekt vaak voor gunstige prijzen).
Maar de belangstelling voor Italië groeit en er komen steeds meer maatschappijen en bestemmingen bij. Lufthansa biedt een handige route tussen Amsterdam en Ancona, met plezierige tussenstop in München. Via internet is het gemakkelijk om de beste optie te vinden.

Met een huurauto volgt u dan vanaf de luchthaven de door ons toegestuurde routebeschrijving.
 

 

Prettige overnachtplekken voor wie met de auto komt

Tussenstop en wandelen in de Dolomieten
Tussenstop en wandelen in de Dolomieten

Uw vakantie begint zodra u de straat uitrijdt. Neem er eens de tijd voor om deze mooie rit naar Le Marche te maken en overnacht onderweg op een prettige locatie, bijvoorbeeld halverwege. Ga lekker wandelen, voordat u de reis voortzet en laat het veranderende landschap langzaam op u inwerken.

Wij hebben in de afgelopen jaren een aantal adressen uitgeprobeerd en noemen er een paar.

 

Wij hebben zelf goede ervaringen met overnachten in Pommersfelden - daar was een oud kasteel met eenvoudige kamers in o.a. het koetshuis en daarnaast een park en kikkervijver. Een onopvallend dorpje, maar heel rustgevend. Langs de A3, afslag 79 voor Munchen. Helaas is het kasteel niet meer beschikbaar, hoorden wij in 2015 van onze gasten, maar er zijn andere hotels in de directe omgeving.

 
Iets dichter bij Munchen ligt het middeleeuwse stadje Greding, waar je fijn kunt logeren o.a. in Familiehotel Krone (tel. +49 846 365 280) aan de Marktplatz. Leuk rondwandelen (vergeet het kerkje bovenop de heuvel niet) en neem een Italiaans ijsje in de ijssalon om in de stemming te komen.

 

Als we vroeg van huis gaan (wat heet vroeg?) rijden we direct door tot Noord-Italie en stoppen in de Dolomieten om daar een dag te wandelen. Bijvoorbeeld in Brixen of in Klausen/Chiusa - ligt vlak langs de snelweg en is een grote verrassing met leuke winkels, eetgelegenheden en wandelingen. U komt diverse hotels tegen, zodra u de snelweg afdraait richting Klausen, maar ook in het stadje zelf. Aan te bevelen aan de Tinneplatz 3: Hotel Post tel. +39 0472 847 514. En vergeet niet het klooster bovenop de berg te bezoeken (wandelschoenen aan).

 

Al deze adressen liggen op de route door Duitsland en Oostenrijk - misschien rijdt u liever door Zwitserland of over Milaan. Neem de tijd, ons motto is: onderweg moet het al een feestje zijn.