Boccadilupo

Nieuws

23-07-2020

Loretello wordt steeds hipper; met een bar, kunstgalerie en museum

Loretello wordt steeds hipper; met een bar, kunstgalerie en museum

Met de opening van bar Giallo is de burcht van Loretello weer een hotspot rijker. Sinds eind juli 2020 is de bar van woensdag t/m zondag open vanaf 16.30 uur voor een aperitief of een cappuccino. Op zaterdag- en zondagmorgen kun je er ook lekker ontbijten. Op donderdagavond draait een DJ ontspannende muziek om van te genieten, terwijl je vanaf het dorpspleintje uitkijkt over de heuvels rondom Loretello.

Eerder al liet kunstenaar Roberto van zich horen vanuit het authentieke gebouw van de Consorzio, vlak naast de burcht. Hij maakt grote schilderijen en objecten en organiseert regelmatig open dagen. En dan is er in de burcht ook nog het 'Tiny Museum' met aandacht voor de geschiedenis en oude ambachten. 

Als je na al die belevenissen honger hebt gekregen is het goed toeven in restaurant La Grotta met zijn prachtige tuin, die uitkijkt op de burcht en in de verte de uitlopers van de Apennijnen.

En dat allemaal op 500 meter (loop)afstand van ons huis Bocca di Lupo!

27-06-2020

Veilig uit eten in de tuin van La Grotta

Veilig uit eten in de tuin van La Grotta

De tafels van restaurant La Grotta zijn op veilige afstand van elkaar opgesteld in de tuin. Na een maandenlange lockdown komt het uitgaansleven ook in de omgeving van Loretello weer op gang. Er wordt gekookt als voorheen en de pizza's zijn weer onovertroffen. We waarderen nog meer dat er een restaurant op (500 meter) loopafstand van ons huis is. Hier kunnen onze gasten heerlijke lange zomeravonden doorbrengen. 

20-06-2020

Drie keer sneller internet!

Drie keer sneller internet!

Wat een gelukje dat we een it-expert te gast hadden in Bocca di Lupo. Er waren na de winter problemen met de capaciteit en stabiliteit van onze internetverbinding en dankzij onze gast (bedankt, PK) kregen we de provider zover dat die onze schotel met spoed kwam vernieuwen. Er is nu een supersterke straalverbinding. Bovendien hebben we een veel betere router laten plaatsen, waardoor alles optimaal functioneert. De verbinding is drie keer zo snel als we gewend waren. Ook fijn voor onze volgende gasten dit seizoen. 

19-06-2020

Vers grint op onze eigen weg

Vers grint op onze eigen weg

Het voordeel van een eigen weg naar je huis, is dat je beschikt over volop privacy. Het nadeel is dat je hem zelf moet onderhouden. Dat betekent een geul laten graven langs de weg om water af te voeren, eventueel kuilen repareren en zo af en toe een nieuwe toplaag erop, gebracht door vrachtwagens met grint. Niet de kiezels die we in Nederland veel gebruiken, maar wit cementgrint, dat een stevig wegdek vormt nadat er een paar keer overheen is gereden. (Foto: PK)
Zojuist is onze toplaag weer vernieuwd en de weg kan er minstens een heel seizoen tegen!

17-06-2020

Volare - vlieg boven ons huis en Loretello

Onze gasten, Robin en Irene, hebben tijdens hun verblijf met een professionele drone prachtige opnames gemaakt in de omgeving. En Nicole heeft daar een mooie montage van gemaakt. Bedankt voor jullie medewerking, we zijn heel erg trots op het resultaat. Nu te zien op YouTube.

Kijk en vlieg met ons mee. https://youtu.be/399IESPbjXc

08-09-2018

Boeken, films en Italiaanse muziek

Boeken, films en Italiaanse muziek

Op vakantie kun je weer eens de tijd nemen voor een mooi boek. Bij ons liggen veel boeken over Italië: geschiedenis, reizen, koken en romans. Bovendien zijn er oude Italiaanse films op DVD te bekijken. En natuurlijk kun je veel Italiaanse muziek beluisteren. Genoeg te beleven. 

 

05-07-2018

Uitzicht op zonnebloemen - het blijft boeiend

Uitzicht op zonnebloemen - het blijft boeiend

Elk jaar staat er een ander gewas in ons uitzicht vanuit het huis en de terrassen. Soms mais, soms tarwe, maar deze zomer kijken we naar een eindeloos veld vol zonnebloemen. En dat verveelt nooit!

21-06-2018

U kunt Chromecast gebruiken in ons huis

U kunt Chromecast gebruiken in ons huis

Sinds kort bieden wij Chromecast aan in ons huis. Dat is een methode om films, apps, tv-programma's etc. vanaf uw smartphone of tablet te bekijken op de televisie. U hoeft alleen de (gratis) app van Google Cast te downloaden en dan kunt u bijvoorbeeld naar 'uitzending gemist' kijken op TV, Netflix (de Nederlandse of Italiaanse versie) zien of alle YouTube filmpjes bekijken. 

09-02-2018

Check oplaadpunten voor elektrische auto's in Italië

Check oplaadpunten voor elektrische auto's in Italië

Het electriciteitsnet van ons huis is - zoals de meeste huishoudens hier - niet berekend op het opladen van een elektrische of hybride auto. Maar het kan wel in de directe omgeving, bijvoorbeeld in Senigallia - aan de kust. Dat vergt iets meer organisatie tijdens uw verblijf hier.

(Bron: ANWB)

Italië heeft ca. 1400 colonnini di ricarica, oftewel oplaadpunten (bron: chargemap.com), waarvan de meeste zich in het noorden van het land bevinden. (Ter vergelijking: Nederland heeft er ongeveer 7000 volgens chargemap.com.)
Het netwerk van openbare oplaadpunten is nog niet dekkend en het reizen met een elektrische auto door Italië vergt planning en voorbereiding.
Kijk voor een actueel overzicht van de locaties van oplaadpunten op chargemap.com, openchargemap.org en oplaadpunten.nl of zoek naar oplaadpunten via bijvoorbeeld de app Chargemap (IOS en Android).

01-09-2017

Wifi en draadloze printer in huis

Wifi en draadloze printer in huis

We hebben weer een handige aanvulling op het comfort tijdens uw vakantie in Loretello. Behalve draadloos internet in huis, kunt u ook beschikken over een draadloze printer. Voor het afdrukken van een route, de openingstijden van musea, entreekaarten of uw vliegticket. Werkt op een moderne smartphone, tablet of laptop.

page loading