Boccadilupo

Nieuws

09-04-2018

Check oplaadpunten voor elektrische auto's in ItaliŽ

Check oplaadpunten voor elektrische auto's in ItaliŽ

Het electriciteitsnet van ons huis is - zoals de meeste huishoudens hier - niet berekend op het opladen van een elektrische of hybride auto. Maar het kan wel in de directe omgeving, bijvoorbeeld in Senigallia - aan de kust. Dat vergt iets meer organisatie tijdens uw verblijf hier.

(Bron: ANWB)

Italië heeft ca. 1400 colonnini di ricarica, oftewel oplaadpunten (bron: chargemap.com), waarvan de meeste zich in het noorden van het land bevinden. (Ter vergelijking: Nederland heeft er ongeveer 7000 volgens chargemap.com.)
Het netwerk van openbare oplaadpunten is nog niet dekkend en het reizen met een elektrische auto door Italië vergt planning en voorbereiding.
Kijk voor een actueel overzicht van de locaties van oplaadpunten op chargemap.com, openchargemap.org en oplaadpunten.nl of zoek naar oplaadpunten via bijvoorbeeld de app Chargemap (IOS en Android).

18-01-2018

Winter is de tijd van groot onderhoud

Winter is de tijd van groot onderhoud

In de winter is het de tijd voor onderhoud aan onze huizen. Tot nu toe is het zacht weer in Le Marche en daarom kon onze aannemer direct na de feestdagen beginnen met het terras van Bocca di Lupo. Na 14 jaar was het oorspronkelijke beneden-terras verzakt en bleek dat eigenlijk ook de fundering ervan aan een opknapbeurt toe was. Na enkele weken hard werken mag het resultaat er zijn, getuigen de foto's. Klaar voor het nieuwe seizoen. Er kan weer onbezorgd worden genoten. Bedankt harde werkers!

17-11-2017

Volare - vlieg boven ons huis en Loretello

Onze gasten, Robin en Irene, hebben tijdens hun verblijf met een professionele drone prachtige opnames gemaakt in de omgeving. En Nicole heeft daar een mooie montage van gemaakt. Bedankt voor jullie medewerking, we zijn heel erg trots op het resultaat. Nu te zien op YouTube.

Kijk en vlieg met ons mee. https://youtu.be/399IESPbjXc

21-10-2017

Geslaagde olijvenoogst in Corinaldo

Geslaagde olijvenoogst in Corinaldo

Terwijl het nog volop nazomer was - half oktober - naderde de dag dat we voor ons werk terug naar Nederland moesten. Als we zelf wilden meeplukken met de prachtige oogst van onze 24 bomen in Corinaldo moesten we snel beslissen. Met een beetje hulp van vrienden en onze gaste uit Loretello besloten we lastminute om vroeger dan ooit te plukken. De olijven waren half groen, half paars en rijp genoeg. Het zou nog 5 dagen droog blijven en het bleef warm. De 'frantoio' olijfpers, die vanaf eind oktober 24-uursdiensten draait was nog maar net begonnen. Boeren uit de buurt trokken hun wenkbrauwen op als we vertelden dat we gingen plukken - zeker twee weken voordat de echte hausse losbarst.

We hebben de mooiste oogst sinds jaren. 214 Kilo olijven geplukt en die hebben 32 liter olie opgeleverd. Een opbrengst van 13,3 %, wat uitzonderlijk genoemd mag worden.

In het weekend na het persen kwam de regen en daalde de temperatuur. We zijn blij dat wij ons werk al gedaan hebben.

14-10-2017

Een beetje weemoedig op de vertrekdag

Een beetje weemoedig op de vertrekdag

Na een heerlijke vakantie van twee weken in het najaar vertrokken onze gasten L. en A.G. uit N. heel vroeg in de ochtend uit Bocca di Lupo. Laat dit nu net één van de meest fotogenieke momenten van Loretello zijn. Ze maakten een laatste foto van het dal en stuurden die naar ons. Zelfs wij werden er een beetje weemoedig van. Het was een heerlijk lang zomerseizoen en we wensen al onze gasten een warme winter. Graag tot ziens in 2018!

09-05-2017

Sterretjes zien......

Sterretjes zien......

Op verzoek van enkele vaste gasten hebben wij een 'verduisterend' rolgordijn geplaatst in de slaapkamer. Zelf houden we van het gezeefde licht door de rieten raambekleding, maar sommige vakantiegasten vonden het storend als ze wilden uitslapen. Of ze sliepen niet goed door in maanverlichte nachten.

Wie wakker wil worden van het ochtendgloren laat ze gewoon opgerold. U mag het zeggen. 

02-04-2017

Ons linnengoed is vernieuwd

Ons linnengoed is vernieuwd

Voor wie op vakantie niet de helft van de bagageruimte wil gebruiken voor handdoeken, beddengoed en keukenlinnen bieden wij al jaren het linnenpakket. Ook handig voor wie reist per vliegtuig. Alles is aanwezig in ons huis en voor €50 per verblijf van 2 personen mag u ons linnengoed gebruiken. Omdat er een wasmachine is, kunt u het zelf net zo vaak verschonen als u wilt. En dit jaar hebben wij allemaal nieuwe lakens en handdoeken, helemaal klaar voor het seizoen. 

05-07-2016

Romantisch dineren op 500 meter van ons huis

Romantisch dineren op 500 meter van ons huis

Een heerlijke wandeling naar het dorp, nog geen 500 meter van ons huis. Dat is de afstand naar restaurant La Grotta, dat een paar jaar geleden opende in Loretello. Een echte aanwinst. Het biedt daverend uitzicht op de burcht en de wijde omgeving. Het eten is verrukkelijk, o.a. de beste houtoven-pizza uit de omgeving. En het is er betaalbaar. Voor minder dan 20 euro eet je al met twee personen, inclusief wijn, water en nagerecht (onvergetelijke tiramisu....) en koffie met likeur van het huis. Ook fijn: niemand hoeft de Bob te zijn, want je wandelt rustig weer terug naar Bocca di Lupo.

Het restaurant is gevestigd in het oude schooltje naast de burcht, heeft een grote serre en op mooie avonden staan de tafels gewoon buiten op het gras. Wij zijn trots dat we zo'n fijn restaurant in het dorp hebben en ook onze gasten zijn onverdeeld enthousiast.

Het is bovendien een fantastische plek voor een echte zondagse pranzo (lunch) met lange tafels vol Italiaanse families.

21-06-2016

U kunt Chromecast gebruiken in ons huis

U kunt Chromecast gebruiken in ons huis

Vanaf dit zomerseizoen bieden wij Chromecast aan in ons huis. Dat is een methode om films, apps, tv-programma's etc. vanaf uw smartphone of tablet te bekijken op de televisie. U hoeft alleen de (gratis) app van Google Cast te downloaden en dan kunt u bijvoorbeeld naar 'uitzending gemist' kijken op TV, Netflix (de Italiaanse versie) zien of alle YouTube filmpjes bekijken. 

18-04-2016

Inspiratie voor een dagje winkelen

Inspiratie voor een dagje winkelen

In Le Marche is genoeg te vinden voor onze gasten die een dagje willen winkelen. Vele outletstores, rondom de steden Ancona en Fano, waar u tegen fabrieksprijzen merkkelding en -schoenen kunt kopen. Het grote winkelcentrum Le Befane langs de snelweg bij Rimini, waar u een hele dag kunt doorbrengen. De binnenstad van Riccione. De Armani-winkel in Matelica of de Bikkemberg-winkel in Fano.

En natuurlijk mag u een bezoek aan belastingparadijs San Marino (zie foto) niet overslaan. Behalve dat u er leuk inkopen kunt doen is het ook een mooi en bezienswaardig stadje en vooral de route er naartoe over provinciale wegen is vanuit ons vakantiehuis zeer de moeite waard.

Van de souvenirs die u zo'n dag opleveren kunt u nog jaren plezier hebben.

page loading